about

Nikki Sjoerd.jpg

Sjoerd Laarhoven

Ik ben opgegroeid in Uitgeest waar ik van jongs af aan veel op het platteland te vinden was en klusjes uitvoerde bij agrarische boeren in de omgeving. Ik ben een fervent surfer en mede daarom veel te vinden nabij de stranden van IJmuiden en Velsen Noord. De omgeving van zeehaven IJmuiden ken ik als geen ander. Na mijn studie duurzame stedenbouw en milieukunde aan de hogeschool Utrecht heb ik veel gereisd en kwam daar in aanraking met het fenomeen zeewier als bron voor voedsel. Ik heb duurzaamheid hoog in het vaandel staan en volg de klimaatdebat ontwikkelingen op de voet

Zeewier heeft zoveel mogelijkheden dat ik gemotiveerd ben om deze duurzame kennis te delen en tot uitvoering te brengen in onze prachtige haven van IJmuiden. Mijn persoonlijk doel is om milieuvervuiling en klimaatverandering te reduceren door het water in en nabij het zeehavengebied van IJmuiden te filteren. En vervolgens iets te doen met aanwezige reststromen om zo duurzame bewustwording in de regio IJmond bij organisaties, bewoners en recreanten te vergroten.

 

 

Nikki Spil

Ik ben een geboren en getogen Noord-Hollander. Van jongs af aan ben ik ieder weekend in de duinen en op het strand te vinden. Het is dan ook niet gek dat ik een voorliefde heb voor duurzaamheid en natuur. Tijdens mijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie heb ik mijn kennis over Sustainability en Biomimicry kunnen verbreden en hand-on kunnen ervaren wat de noodzaak van deze wetenschappen is in het ontwikkelen van nieuwe producten en design.

Na mijn afstuderen heb ik mijn focus verlegd van het creëren van nieuw design tot het ‘behouden van’. De opzet van de Zee Boerderij is een van mijn grootste dromen. Het inzetten van de boerderij als bio filter van het water om vervolgens nieuwe grondstoffen te creëren bied oneindig veel kansen. Ik zal mij binnen de organisatie niet alleen ontwikkelen als ontwerper en architect, maar ook een bijdrage geven aan de lokaal- duurzame bewustwording.