Zee Boerderij IJmond
 
 

onderzoek vs. design

Zee Boerderij IJmond filtert met de kweek van zeewier het water in de haven van IJmuiden. Maar naast de filterende werking heeft zeewier nog veel meer kwaliteiten. Ook die willen we graag inzetten om het zeewier zo nuttig mogelijk te gebruiken.

Zee Boerderij IJmond zal daarom een Design lijn met zeewier oprichten. De verdiensten uit deze lijn zullen gebruikt worden ten behoeve van de stichting.

 
 
 
artwork biopastics-02-02.png
 

 

bioplastic

Een bestandsdeel van zeewier dat erg veel potentie heeft is het bindmiddel wat te vinden is in sommige wieren. Dit bindmiddel wordt ook wel agar-agar genoemd. Het wordt voornamelijk gewonnen uit rode zeewieren, maar ook sommige bruine- en groene wieren beschikken hierover. Op dit moment wordt het veel gebruikt als bindmiddel in voedingsmiddelen en verzorgingsproducten.

Maar een nog veel interessantere toepassing is, om het te gebruiken als grondstof voor bio-plastic. Samen met glycerine, een plantaardige weekmaker, kun je dus plastic maken van zeewier.

 
 
artwork biopastics-lamo-03.png
 
 

   

te koop

Naast ons onderzoek naar zeewier-plastic, zal Zee Boerderij IJmond nog meer producten van/met zeewier op de markt brengen. Met de verkoop van deze producten kunnen we de kweek, en dus het zuiveren van het zeewater bekostigen.

Met de aankoop van een van deze producten steun je dus het duurzame initiatief van Stichting Zee Boerderij IJmond en draag je bij aan een 'groenere' wereld.